Συμβουλές για ασφαλές παιχνίδι.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και σίγουρα αρχίζετε να σκέφτεστε τι δώρο θα κάνετε στα παιδιά σας ή στα βαφτιστήρια σας. Φυσικά θέλετε να αγοράσετε τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια, αλλά ξέρατε ότι χιλιάδες παιδιά υποφέρουν από τραυματισμούς που σχετίζονται με παιχνίδια κάθε χρόνο;

3-conservative-mickey-mouse-christmas-toy-train-christmas-toy-train-decorations-christmas-toy-trains-for-sale-free-christmas-toy-train-clip-art-small-toy-train-for-christmas-village-eztec-santa-e

Το να γίνει η ώρα του παιχνιδιού ασφαλής και χωρίς ατυχήματα μπορεί να είναι μια πρόκληση. Θα προσπαθήσω να σας δώσω κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την αγορά παιχνιδιών ώστε να αποφύγετε κινδύνους και να βρείτε το τέλειο και πιο ασφαλές, για τα μάτια, παιχνίδι για τα παιδιά κάθε ηλικίας.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων της Αμερικής, υπήρχαν περισσότεροι από 256.000 τραυματισμοί από παιχνίδια στα επείγοντα των ΗΠΑ το 2013.

 

Ποια είναι λοιπόν τα παιχνίδια που ενέχουν τις μεγαλύτερες απειλές;
Τα πιο συνηθισμένα που συνδέονται με τραυματισμούς των ματιών οφείλονται σε παιχνίδια όπλα με μαλακές ή πλαστικές σφαίρες ή όπλα με βέλη. Κάθε παιχνίδι που «πυροβολεί» φέρει σημαντικό κίνδυνο. Τι είδους προφυλάξεις μπορείτε να πάρετε λοιπόν;
Χρησιμοποιήστε τη διακριτικότητά σας όταν πρόκειται να παίξει το παιδί σας με όπλα ή άλλα απρόβλεπτα gadgets και ποτέ μην αγοράζετε ένα προϊόν που είναι για πολύ πιο προχωρημένη ηλικία απ’ ότι το παιδί σας. Κρατήστε μικρά ή με αιχμηρές άκρες κομμάτια μακριά από τα μικρότερα παιδιά και αν ένα «απαραίτητο» παιχνίδι περιέχει μικρά κομμάτια που πετάγονται, αγοράστε προστατευτικά γυαλιά (το απόλυτο αξεσουάρ για την ασφάλεια των ματιών).
15

Δυσάρεστες εκπλήξεις από «ακίνδυνα» παιχνίδια.
Πολλά παιχνίδια φαίνονται ακίνδυνα με την πρώτη ματιά, αλλά μπορεί να προκαλέσουν απροσδόκητα πραγματική βλάβη στα μάτια των παιδιών σας. Παιχνίδια όπως σφουγγαρίστρες παιχνίδι, σπαθιά, μπαγκέτες ή ράβδοι μπορεί να προκαλέσουν σημαντικό τραύμα στο μάτι ενός παιδιού (ή και ενός γονιού).
Η επίβλεψη ενός ενηλίκου είναι το κλειδί για ασφαλές παιχνίδι, ειδικά σε μικτές ηλικιακές ομάδες, όπου μικροί θα μπορούσαν να πάρουν στα χέρια τους παιχνίδια από πιο μεγάλα παιδιά .
Παιχνίδια για την προώθηση της Ανάπτυξης.
Τώρα ξέρετε ότι ορισμένα παιχνίδια μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για τα μάτια, αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια που μπορούν πράγματι να βελτιώσουν το συντονισμό των οφθαλμικών μυών και τη βελτίωση της όρασης;
Ψάξτε για παιχνίδια με υψηλής αντίθεσης μοτίβα, με έντονα χρώματα, με πολλαπλές υφές και καινοτόμα λειτουργικά χαρακτηριστικά τα οποία συμβάλουν στην προώθηση της ανάπτυξη της όρασης σε παιδιά μικρότερης ηλικίας. Κατασκευές με χάντρες ή άλλα υλικά, παιχνίδια με αγωνιστική πίστα που απαιτούν συνεχή παρακολούθηση, είναι σημαντικά για να βοηθήσουν την ανάπτυξη του συντονισμού ματιού-χεριού.
Ανεξάρτητα από το ποιο παιχνίδι θα αγοράσετε τελικά, προσέξτε να πάρετε το πιο κατάλληλο για την ηλικία των παιδιών σας, αποφύγετε αυτά που πετούν βλήματα ή έχουν αιχμηρές άκρες και μάθετε στο παιδί πώς να παίζει σωστά με το παιχνίδι, όσο εσείς τα προσέχετε.

FacebookTwitterGoogle+Share

Comments are closed